New installation

Efficiënt stappenplan voor een vlotte installatie van MultiPress

Welkom!

Welkom bij MultiPress! We zijn verheugd dat je hebt gekozen voor onze applicatie en we willen ervoor zorgen dat de installatie soepel en efficiënt verloopt. Om je te helpen bij het voorbereiden van de installatie, hebben we dit stappenplan/FAQ opgesteld. Hierin vind je essentiële informatie en richtlijnen die je nodig hebt voordat we een installatieafspraak kunnen boeken.

In dit artikel zullen we de belangrijkste stappen bespreken die je moet volgen om ervoor te zorgen dat je systeem en omgeving gereed zijn voor de installatie van MultiPress. We raden je aan om elk van deze stappen zorgvuldig door te nemen, zodat we efficiënt kunnen werken en een succesvolle installatie kunnen garanderen.

Let op: Voordat je verder gaat, is het belangrijk om de minimum systeemvereisten te bekijken. Deze vereisten zijn essentieel voor een optimale werking van de MultiPress-applicatie. Zorg ervoor dat jouw systeem aan deze vereisten voldoet voordat je doorgaat met de installatievoorbereiding.

Lees dit stappenplan zorgvuldig door en volg de aanbevelingen op om een vlotte installatie van MultiPress te garanderen. Als je vragen hebt of hulp nodig hebt tijdens het proces, staan we klaar om je te assisteren. Laten we samen aan de slag gaan om jouw MultiPress-installatie succesvol te maken!

Stap 1: Lees de minimum systeemvereisten

Om ervoor te zorgen dat de installatie van MultiPress soepel verloopt, is het belangrijk om te controleren of je systeem voldoet aan de minimum systeemvereisten. Zorg ervoor dat je deze grondig doorneemt voordat je de installatie inplant.

Stap 2: Kies het juiste besturingssysteem en een geschikte machine

MultiPress kan worden geïnstalleerd op zowel Windows als Mac. Kies het besturingssysteem dat het beste past bij jouw behoeften. Zorg ervoor dat je een geschikte machine hebt die voldoet aan de systeemvereisten voor het gekozen besturingssysteem. Dit zorgt ervoor dat de MultiPress-applicatie optimaal kan draaien.

Stap 3: Voorzie externe toegang

Om de installatie namens jou uit te voeren, hebben we toegang nodig tot jouw systeem. We maken gebruik van Zoho Assist of TeamViewer voor externe toegang. Zorg ervoor dat je een van deze tools hebt geïnstalleerd en dat je ons de benodigde toegangsgegevens kunt verstrekken.

Stap 4: Creëer een aparte partitie

Het is sterk aanbevolen om een aparte partitie op de harde schijf te maken die specifiek bedoeld is voor de MultiPress-installatie. Dit biedt verschillende voordelen, zoals georganiseerd gegevensbeheer en het minimaliseren van risico's op gegevensverlies en conflicten met andere software op je systeem.

Stap 5: Overweeg het gebruik van een service account (alleen voor Windows)

Als je hebt gekozen voor de Windows-versie van MultiPress, bestaat de mogelijkheid om de serverapplicatie als een service te laten draaien. Hierdoor wordt de applicatie automatisch opgestart bij het opstarten van de machine, zonder dat er een gebruiker is ingelogd. Als je van plan bent om van deze functionaliteit gebruik te maken, dien je ons een service account te verstrekken, zodat wij de installatie correct kunnen configureren.

Stap 6: Raadpleeg de architectuur van de applicatie

Voor een beter begrip van de architectuur van de MultiPress-applicatie kun je de relevante informatie hier raadplegen.

Stap 7: Voorzie netwerk shares

In de meeste gevallen moeten er netwerk shares worden ingesteld, zodat bepaalde documenten beschikbaar zijn voor alle gebruikers. Volg de instructies voor het instellen van shares op jouw specifieke besturingssysteem (Windows of Mac).

Met deze stappen kun je je goed voorbereiden op de installatie van de MultiPress-applicatie. Als je verdere vragen hebt of verdere assistentie nodig hebt, neem dan gerust contact met ons op. We helpen je graag verder.